فرحه منسيا مشرفه عامه
عدد المساهمات : 72 ألمــٍّــٍّــٍّديرٍّ ألــٍّــٍّعــٍّأم : 0 تاريخ التسجيل : 30/04/2009
| موضوع: كيك الاسفنجى الإثنين مايو 25, 2009 3:27 am | |
| كيك الاسفنجى المقادير:250 جرام سكر خشن250جرام دقيق أبيض8 بيضاتقليل من البكينج بودرقليل من الفانيليا50 جرام كاكاو سادةقالب مدور مقاس 30سم او قالب مروبع مقاس مابين 20 او 30 سمطريقة التحضيروضع البض والسكر ف اناء عميق يضرب بمضرب الكهربائى لمدة 15دقيقة وبعد ذالك ينخل الدقيق والفانيليا والبيكنج بودر و الكاكاواذا كانتالرغبة بحصول على تورتة شيكولاتة يفصل المضرب ويقلب خليط الدقيق مع البيض بمعلقة خشب ويقلب بهدوا شديد حرصا على كمية الهواء الموجودة بالبيض ويدهن القلب بالسمن خفيف جداالطهى يخبز فى فرن متوسط الحرارة اى على درجة 180 مئوية لمدة 30دقيقة ولمعرفى اذا كان استوة ولا لسة وضع السكين نظيف فى الكيكة واذا خرجت نظيفة فهو دليل على نضج الكيك وبعد تقلب على منخل سالك او اى نوع من الشبك حتى تبردوبالهنا والشفاء | |
|